4 november 2010

Franse appeltaart

Ingredienten:
  • 275 gram bloem
  • 175 gram poedersuiker
  • 225 gram boter
  • 3 eieren
  • 100 gram blanke amandelen, gemalen
  • 4 zoete Goudreinetten, geschild en in dunne schijfjes
  • 4 eetlepels abrikozenjam
  • metalen lage taartvorm van 26-28 cm, ingevet

Bereiden:
Meng 250 gram bloem, 75 gram poedersuiker en een snufje zout. Snijde 125 gram boter in blokjes en schep door het mengsel. Wrijf de boter door de bloem tot een kruimig mengsel. Meng er 1 ei door, kneed tot een samenhangend deeg. Meng zo nodig met 1-2 el ijskoud water. Vorm het deeg tot een bal. Laat het in platicfolie in de koelkast 30 minuten rusten.

Klop 100 gram zachte boter met de mixer tot creme en meng er 25 gram bloem, 100 gram poedersuiker en amandelen door. Klop er de 2 eieren door tot ze volledig zijn opgenomen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg tot een ronde lap van 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg. Strijk het amandelmengsel over de bodem. Leg de appelschijfjes er dakpansgewijs in cirkels op. Bak de taart in de oven (een richel onder het midden) in 40-45 minuten gaar. Verwarm de jam met 1 el water. Neem de taart uit de oven en bestrijk de appel met jam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten