1 februari 2011

Provençaalse vissersstoofpot

Ingrediënten:
  • 2 aardappelen, geschild
  • 4 el olijfolie
  • 2 uien, in ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 g zalmfilets (zak 750 g, diepvries), ontdooid
  • 250 g kabeljauwfilets (zak 750 g, diepvries), ontdooid
  • 8 reuzengarnalen (zak 500 g, diepvries), ontdooid
  • 1 kg verse mosselen (bak 2 kg)
  • 1 potje zwarte olijven zonder pit (240 g), uitgelekt

Bereiden:

1. Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit de olie in een ruime, diepe pan en fruit de uien 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en de bleekselderij toe en bak op middelhoog vuur 3 min. mee. Voeg de aardappel en de tomatenblokjes toe en breng zachtjes aan de kook.
 
2. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, het sap en de laurierblaadjes toe en laat met de deksel op de pan 15 min. zachtjes stoven.
 
3. Snijd de zalm en de kabeljauw in grove stukken en voeg toe.
 
4. Voeg na 5 min. de ongepelde garnalen, de mosselen en de olijven toe. Laat de mossel­schelpen op hoog vuur afgedekt in ca. 6 min. opengaan. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Lekker met knapperig stokbrood.

Tip:

U kunt dit gerecht grotendeels 's ochtends al bereiden. Volg voor serveren het recept vanaf stap 3.
 
Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten