30 april 2011

Romige spinazielasagne

Ingrediënten:

  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 500 g rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 pak lasagnevellen (250 g, koelvers)
  • 1 pak gesneden bladspinazie deelblokjes (450 g diepvries) ontdooid
  • 1 bakje mascarpone (250 g, verse roomkaas)
  • 100 g Pecorino (kaas), geraspt

Materialen:

  • ovenschaal

Bereiden:

1. Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook, de oregano en het gehakt toe. Bak het gehakt rul en bruin. Voeg de tomaten toe, kook 5 min. Breng op smaak met peper en zout.
 
2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep 1/3 van de gehaktsaus in de ovenschaal. Bedek met lasagnevellen, 1/3 van de spinazie en 1/3 van de mascarpone. Bestrooi met peper en zout. Bedek met lasagnevellen en 1/3 van de gehaktsaus. Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met spinazie en mascarpone. Bestrooi met de Pecorino.
 
3. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in het midden van de oven. Verwijder na 20 min. de folie en bak de lasagne nog 10 min.

Bron:
AH

Een lekkere lasagne variant. Let er op dat je voldoende zout gebruikt, het wordt al gauw te flauw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten