11 augustus 2011

Salade met artisjokken, geroosterde paprika en feta

Ingredienten:
  • 1 blikje artisjokharten, uitgelekt
  • 1 pot geroosterde paprika, gespoeld en uitgelekt
  • 100 g feta, in reepjes of blokjes
  • 1 bos (platte) peterselie, grof gehakt
  • voor de dressing:
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. citroenrasp
  • 3 eetl. extra vergine olijfolie
  • zout en versgemalen peper
Bereiden:
Snijd de artisjokken doormidden en de paprika’s in repen, verwijder eventuele zaadjes en velletjes. Schik de groenten samen op een platte schaal en verdeel de feta erover. Bestrooi met peterselie. Meng de ingrediënten voor de dressing. Giet de dressing over de groenten en laat een half uurtje intrekken.

Tip:
Serveersuggestie:
Lekker met brood.

Variatie:
De peterselie kan worden vervangen door basilicum of koriander

Bron:
Boodschappen

1 opmerking: