15 januari 2012

Mexicaanse bonenschotel

Ingrediënten:
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 400 g kipfilet
  • 30 g tacokruiden
  • 2 tomaten
  • 450 g kidneybonen
  • 450 g zwarte bonen
  • 250 g maïskorrels
  • zonnebloemolie
  • 250 ml crème fraîche
  • 200 g geraspte belegen kaas
  • 100 g tortillachips
  • 125 g gemengde sla
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes. Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi met tacokruiden.
Snijd de tomaten in kleine blokjes. Spoel de bonen en maïs af en laat ze uitlekken.
Verhit olie in een pan. En fruit de knoflook, uien en paprika’s circa 3 minuten.
Voeg de kipfilet en tomatenblokjes toe. Bak de kip om en om bruin. Voeg de 400 gram van beiden bonen en 200 gram maïs toe en breng aan de kook. Vet een ovenschaal in en schep het kipmengsel in de schaal. Meng crème fraîche met 100 gram geraspte kaas en verkruimel de tortillachips.
Verdeel het crème fraîche mengsel over de bonenschotel. Bestrooi met tortillachips en de rest van de kaas. Bak de Mexicaanse bonenschotel circa 15 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin en gesmolten is.

Bron:
24Kitchen



1 opmerking:

  1. Ik ben dol op zulke soort Mexicaanse gerechten. Leuk dat er tortillachips bij zit.

    BeantwoordenVerwijderen