25 september 2012

Ham-preigratin

Ingrediënten:

  • 25 g boter
  • 3 preien, gewassen en in ringen gesneden
  • 1 duopak hamblokjes (250 g)
  • 1 duopak krieltjes (800 g)
  • 1 beker crème fraîche (200 ml)
  • 1 el grove mosterd
  • 1 zakje gemalen kaas jong (175 g)

Materialen:

  • ovenschaal (25 x 30 cm), ingevet

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei 5 min. Schep de hamblokjes en krieltjes erdoor. Breng op smaak met peper en zout en schep in de ovenschaal.

2. Meng in een kom de crème fraîche met de mosterd en 100 g kaas. Breng op smaak met peper en zout en verdeel dit over de preischotel. Strooi de rest van de kaas erover.

3. Bak de ham-preigratin in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Tip:

Vervang de ham door 250 g gerookte zalmsnippers. Of kook 3 eieren in 8 min. hard en leg ze gehalveerd tussen de preischotel.

Bron:
Ideaal voor een doordeweekse dag. Lekker snel klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten