6 oktober 2012

Gehakttaart met nasikruiden


Ingrediënten:
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, pak a 450 g)
  • 1 schaal nasi/bami groentemix (500 g)
  • 300 g rundergehakt
  • 1 zakje mix voor nasi (48 g)
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel ketjap
  • 3 eieren
  • 1 pot atjar tjampoer (680 g)

Materialen:

  • springvorm doorsnede ca. 22 cm

Bereiden:

Oven op 200 °C voorverwarmen. Deeg laten ontdooien. Peper uit groentepakket schoonmaken, zaadjes verwijderen en in ringetje snijden. In droge braadpan gehakt 4 min. rul bakken. Peper en nasi/bamigroente toevoegen en 2 min. meebakken. Mix met 50 ml water, sambal en ketjap toevoegen en goed mengen. Gehakt-groentemengsel iets laten afkoelen. Eieren loskloppen. Ingevette vorm met deeg bekleden. Eieren door gehakt-groentemengsel scheppen. Mengsel in taartvorm scheppen. Taart in midden van oven in 25 min. gaar en goudbruin bakken en met atjar serveren.

Bron:
AH

Normaal gesproken wordt deze taart wat hoger, maar ik had geen springvorm van 22 cm bij de hand en heb daarom een grotere gebruikt, Een lekkere hartige taart die snel klaar is. Wat ons betreft een aanrader!


1 opmerking:

  1. Ziet er heel goed uit! En vooral erg smakelijk! Ik krijg honger! :)

    BeantwoordenVerwijderen